روبیک (روبن) گریگوریان Rubik (Ruben) Gregorian (1915-1991)متولد 1294 خورشیدی. فراگیری موسیقی را نزد پدرش، لئون گریگوریان که ویولن نواز چیره دستی بود، آغاز کرد و سپس تحت تعلیم شاوارش باغداساریان (موسیقی دان آذربایجانی) قرار گرفت. روبیک پس از مدتی تدریس ویولن در تبریز، در سال 1319 به تهران آمد و نخستین رسیتال ویلن خود را به اجرا در آورد. سپس به تدریس در هنرستان عالی موسیقی اشتغال ورزید و از 1325 به عنوان معاون پرویز محمود در اداره موسیقی کشور و هنرستان به فعالیت خود ادامه داد. در همین سال گروه کر هنرستان عالی موسیقی به رهبری او تشکیل شد. وی در این دوران از تعالیم پرویز محمود نیز بهره هایی برد.
روبیک گریگوریان از نخستین موسیقی دانان ایرانی است که به جمع آوری ترانه های محلی ایران همت گماشت و حاصل کوشش های خود را در دو جلد به چاپ رساند. در جلد نخست، ترانه ها برای آواز گروهی تنظیم شده اند و در جلد دوم برای آواز و پیانو که در این جلد اصل ترانه ها اندکی بسط و پرورش یافته اند. این ترانه ها پس از گذشت حدود پنجاه سال همچنان در برنامه های گوناگون اجرا می شوند.

HESHMAT SANDJARI متولد 1296 خورشیدی در تهران، از هفت سالگی با کمک پدر، حسین سنجری، نوازنده نامدار تار و شاگرد درویش خان و علینقی وزیری، با مقدمات موسیقی آشنا شد و مدتی نیز در مدرسه موسیقی وزیری به فراگیری تار و خواندن سرودهای کودکانه که وزیری تصنیف می کرد، پرداخت. بعدها با وجود آشنایی مقدماتی با تار، ویولن را برگزید و نزد علینق وزیری، روح الله خالقی و ابولحسن صبا آموختن آن را آغاز کرد. از نوزده سالگی برای نواختن متدهای کلاسیک تحت تعلیم سرژ خوتیسف قرار گرفت و در سال 1317 وارد هنرستان عالی موسیقی شد. سه سال بعد دیپلم هنرستان را در رشته ویولن دریافت نمود و در 1328 با اجرای کنسرتو ویولن بتهوون با ارکستر سمفونیک تهران به رهبری پرویز محمود، به اخذ لیسانس درجه یک ویولن نائل آمد. مدتی هم از تعلیمات پرویز محمود در زمینۀ رهبری ارکستر بهره برد. از همان دوران به رهبری ارکستر هنرجویان هنرستان عالی موسیقی پرداخت و پس از مهاجرت رییس وقت هنرستان (روبیک گریگوریان) به آمریکا، چندین ماه مدیریت هنرستان را به عهده گرفت. رهبری ارکستر سمفونیک تهران در سال 1334 به حشمت سنجری محول گشت. وی یک سال بعد به آمریکا رفت و برنامه هایی اجرا نمود و پس از بازگشت، فعالیت خود را با ارکستر سمفونیک از سر گرفت. در سال 1336 با مساعدت اداره کل هنرهای زیبای کشور به منظور تحصیل آکادمیک رهبری ارکستر به اتریش عزیمت نمود و در آکادمی موزیک وین نزد هانس اسواروسکی (H. Swarosky) و در هلند و ایتالیا نیز نزد فرانکو فرارا (F. Ferara) تعلیم دید.

ali rahbariمتولد خرداد ماه 1327. در سال 1338 به هنرستان موسیقی ملی راه یافت. در هنرستان و نیز به طور خصوصی از تعلیمات حسین دهلوی بهره مند شد و از هفده سالگی به عنوان نوازندۀ ویولن در ارکستر صبا به رهبری دهلوی به نوازندگی پرداخت. پس از دریافت دیپلم ویولن از هنرستان با استفاده از بورس وزارت فرهنگ و هنر به اتریش عزیمت نمود و از سال 1346/1967 در آکادمی موزیک وین در رشته های آهنگسازی و رهبری ارکستر نزد گوتفرید فون آینم (Gottfried Von Einem)، هانس اسواروسکی، کارل اوسترایشر و ... تحصیل نمود.
رهبری مدتی پس از پایان تحصیلاتش در اتریش به ایران بازگشت. در سال 1352 مدیریت هنرستان موسیقی ملی و در سال 1353 مدیریت هنرستان عالی موسیقی به او محول گشت. وی ارکستر هنرجویان هنرستان عالی موسیقی را نیز تجدید سازمان نمود و با نام «ارکستر سمفونیک کنسرواتوار تهران» کنسرت هایی برگزار نمود. در نخستین برنامه این ارکستر که در 25 اسفند 1353 در تالار رودکی ترتیب یافت ضمن اجرای اورتور اگمونت Egmont (از بتهوون) و سوییت سمفونیک شهرزاد (از ریمسکی کرساکف) دو اثر ایرانی نیز اجرا گشت:

golnosh khaleghiمتولد 1319 در تهران. در سال 1330 وارد هنرستان موسیقی ملی شد. در رشته پیانو تحت تعلیم حسین صبا و جواد معروفی قرار گرفت و هارمونی را از مصطفی پورتراب آموخت. پس از دریافت دیپلم هنرستان موسیقی ملی با رتبۀ نخست، در سال 1338 وارد هنرستان عالی موسیقی شد و پس از یک سال تحصیل نزد امانوئل ملیک اصلانیان دیپلم این هنرستان را نیز با رتبۀ اول دریافت نمود.
گلنوش خالقی از آن پس به عنوان دستیار استاد به آموزش پیانو و سرایش در هنرستان عالی موسیقی پرداخت. در سال 1341/1962 راهی اتریش شد و در آکادمی موتزارتئوم سالزبورگ به تحصیل در رشتۀ رهبری کر مشغول شد. سه سال بعد به آمریکا عزیمت نمود و در کالج اوبرلین Oberlin (اوهایو) رشته مذکور را ادامه داد. در سال 1353/1974 فوق لیسانس رهبری کر را از دانشگاه ویسکانسین (Wisconsin) در شهر مدیسون دریافت کرد. وی در این دوران با رهبرانی چون: رابرت فاونتن (R. Fountain)، کورت پرستل (Kurt Prestel) و... کار کرد.

farhad meshkatمتولد 1316. از نه سالگی در کنسرواتوار ژنو، سوییس، تحت نظر پل میش (    P. Miche) به آموختن ویولن پرداخت. در سال 1335/1956 راهی آمریکا شد و ضمن تحصیل در رشتۀ اقتصاد دانشگاه آدلفی (    Adelphi) در نیویورک، به فراگیری مبانی علمی موسیقی و کنترپوان نزد هنری کاول (Henry Cowell) و موسیقی الکترونیک نزد ریچارد ماکسفیلد (R. Maxfield) مشغول شد. وی از سال 1339/1960 به مدت دو سال در کالج موسیقی مانز (Mannes) در نیویورک در رشتۀ آهنگسازی نزد استرنز (P. Stearns) تعلیم دید و رهبری ارکستر را از کارل بامبرگر (C. Bamberger) آموخت و در خارج از کالج با هدایت فیلیکس گریزیل (Felix Greissle) به فراگیری موسیقی دودکافونیک پرداخت.